Slik tar du vare på sagkjedet ditt for å få maksimalt utbytte av det

En sagkjede er en uunnværlig del av en motorsag, og den må holdes i god stand for at sagens ytelse og levetid skal være optimal. Hvis sagkjeden ikke blir vedlikeholdt regelmessig, vil den miste skarpheten, og øke risikoen for tilbakeslag. I dette innlegget vil vi gi deg noen tips om hvordan du kan ta vare på sagkjeden din og forlenge levetiden.

  1. Rengjøring: Etter bruk av motorsagen, bør du alltid rense sagkjeden med en børste og fjerne alt rusk og smuss som kan ha festet seg. Dette vil forhindre at smuss og rusk gnir på sagkjedet, noe som kan skade tennene og redusere skarpheten.
  2. Smøring: Smøring av sagkjedet er viktig for å hindre at det tørker ut og for å redusere friksjonen som kan ødelegge sagkjedet. Sørg for å bruke riktig type olje for din sag, og påfør oljen jevnlig, spesielt før langvarig bruk.
  3. Sjekk for slitasje: Sjekk sagkjeden for slitasje regelmessig. Hvis tennene på sagkjedet er avrundet, eller hvis du ser at det er mange flate steder på tennene, må du bytte ut sagkjeden. Hvis du bruker en slitt sagkjede, kan dette føre til tilbakeslag, noe som er farlig.
  4. Sjekk kjedestrammingen: Sjekk alltid kjedetrommingen før du bruker motorsagen. Hvis sagkjeden er for løs, kan den hoppe av saghjulet, mens en for stram sagkjede kan skade sagkjedet og redusere ytelsen.

Å ta vare på sagkjeden din er avgjørende for at sagkjeden skal fungere effektivt og forlenge levetiden. Regelmessig rengjøring, smøring, og sjekk av slitasje og kjedetromming vil bidra til å holde sagkjeden i god stand. Hvis sagkjeden er slitt eller skadet, bør du bytte den ut så snart som mulig for å unngå farlige situasjoner. Sørg for å følge disse enkle tipsene for å få mest mulig ut av din motorsag og for å sikre at sagkjeden din varer så lenge som mulig.

Skrevet av: Børge Johan Larsen

Butikkleder

Loading...