Hvordan vinterlagre din robotklipper

Rens

Det er viktig å rengjøre robotklipperen. Regelmessig rengjøring vil forlenge levetiden og gi bedre resultater på klippingen. En skikkelig rens er spesielt viktig før klipperen skal settes vekk for vinterperioden. En skitten robotklipper holder seg dårlig og er neppe gøy å finne fram igjen når tiden er inne for det.

Fjern alle gressrester fra skliplaten, hjulene, karosseriet osv. Deretter bruker du er fuktig klut og eventuelt en mild såpeløsning om nødvendig for å rengjøre chassiet, rammen og panelet. Bruk også tilpasset spary til å polere plastikkdetaljene for best mulig resultat. Både Automower og Stihl har satt sammen vask og vedlikeholdskit til klipperne sine. Disse inneholder alt du trenger for å rengjøre klipperen skikkelig.

Bytte kniver

Knivene på robotklipperen bør byttes regelmessig. Hvor ofte du trenger å bytte knivene avhenger av jordtypen og gresstypen klipperen arbeider i. Det er anbefalt å alltid bruke originale kniver og skruer, og disse bør byttes samtidig. Dersom du ikke bytter kniver og skruer samtidig kan du risikere at skruene blir slitt ut og knivene kan løsne under bruk. Det kan være lurt å gjennomføre slikt vedlikehold før klipperen settes vekk for vinteren slik at robotklipperen er i optimal stand til ny sesong.

Batteri

Før klipperen legges vekk for vinteren bør batteriet lades til 50%. Dette for å vedlikeholde batteriet best mulig. Batteriet bør også oppbevares i en temperatur på mellom 5 og 25 grader.

Oppbevaring

Robotklipperen bør oppbevares en plass det er tørt. Vann og fukt kan skade klipperen om den står stille i slike forhold over lang tid. Minusgrader er også noe robotklipperen liker dårlig. Den bør oppbevares en plass temperaturen holder seg over frysepunktet.  

Skrevet av: Børge Johan Larsen

Butikkleder

31
Loading...