Hvilken snøfreser bør jeg velge?

Vinteren er rett rundt hjørnet og tiden er snart inne for å kvitte seg med snø som blokkerer veien. En snøfreser gjør jobben enkel. Du sparer tid og ikke minst ryggen ved en slik investering. Dersom du har bestemt deg for å ikke bruke halve vinteren til å skuffe vekk snø for hånd, er det et par ting du bør tenke på ved kjøp av ny snøfreser.

Både område og klima er nøkkelord når det kommer til valg av snøfreser. Planlegger du å frese snø i et stort eller lite område? Pleier snøen hos deg å være tung, eller daler den bare ned som lett pudder? Hvordan terrenget er der du skal frese snø er også noe å ha i bakhodet, samt hvor mye du må svinge for å oppnå ønsket resultat.

En-trinns eller To-trinns snøfreser?

Dersom du kun måker lett snø hjemme vil en 1-trinn snøfreser passe for deg. En 1-trinn snøfreser drives framover av mateskruen og er ikke selvgående slik som en 2-trinn snøfreser er. En 1-trinns snøfreser har heller ikke impellervifte.

En 2-trinns snøfreser fører snøen gjennom i to trinn. Snøen føres først gjennom matskruen før den blåses ut gjennom utkasteren. 2-trinns snøfresere er også selvgående. Dersom du skal frese tung snø, og/eller har store områder å gå over er absolutt en 2-trinns snøfreser å anbefale.

Hjul eller belter?

Belter er nyttig dersom du skal frese snø i veldig ujevnt terreng. Fordelen med belter er at vekten på snøfreseren fordeler seg jevnt over, og den blir dermed noe mer stabil enn en snøfreser med hjul. Bakdelen er at den kan være vanskeligere å svinge.

Snøfresere med hjul er mest brukervennlig og fungerer veldig bra for de fleste. Dersom det er isete føre har man også muligheten til å sette på kjetting for å unngå at snøfreseren sklir.

Power steering

Om området du skal klargjøre er veldig svingete, eller du ser for deg at du må svinge mye fram og tilbake på plassen for å oppnå ønsket resultat anbefaler vi en snøfreser med Power steering. Power steering bidrar til bedre styring på snøfreseren. Svingning blir lettere og ikke like tungt. 

Elektrisk start

Blir det veldig kaldt i ditt område er det er fordel med elektrisk start på snøfreseren. Lave temperaturer kan slite på batteriene. Med elektrisk start på snøfreseren din får du startet uten problem selv på de kaldeste dagene.

Oppvarmede håndtak

Mens vi er på kulde temaet vil vi også tipse om muligheten for oppvarmede håndtak. Det er aldri godt å fryse på hendene. Med oppvarmede håndtak blir jobben mye mer behagelig.

Sjekk ut våre snøfresere her:

Skrevet av: Børge Johan Larsen

Butikkleder

0
Loading...